Purple lev..png

Az esszenciális olajok bemutatása

Évezredes tudomány-------Az illóolajok használata egészen az ókori civilizációk koráig, az i.e. 3. évezredig nyúlik vissza, amikor is nem csak csodálatos aromájuk és szépségápolási szerepük miatt használták azokat, hanem óvó és gyógyító tulajdonságaik miatt is, valamint a magasabb rendű spirituális lényekkel való közvetlen kapcsolatkeresésre, imák és isteneknek bemutatott áldozatok részeként. Az egyiptomi múmiák fennmaradása a bizonyíték a növényi olajok védő-konzerváló erejére. Illóolajokat használtak az ókori szépségápolásban is, Kleopátráról például köztudott volt, hogy többféle olajat is adott fürdővizéhez, hogy így őrizze meg szépségét. A kínaiak - i.e. 2000 körül  illóolajokat használtak az akupunktúrához, masszázshoz, fürdéshez és inhalálásra. Közel 4000 éves múltra tekint vissza, régen az orvoslás szerves része volt. Sajnos a mesterséges kémiai összetevők előállításával, gyógyszerek elterjedésével kiszorították az orvostudományból az alkalmazásukat. Napjainkban hála az emberek tudatosodásának használatuk újra előtérbe kerül és egyre inkább kezdünk általuk közelebb kerülni  ill. visszatalálni a természethez.

Doterra virágillatok.jpg

 Az esszenciális olajok természetes kémiai vegyületeket tartalmazó illóolajai a magoknak, fakéregnek, száraknak, gyökereknek, virágoknak és a növényeknek, melyet vízgőzdesztillációval, kíméletesen vonnak ki.  Az esszenciális illóolajok adják az adott növény gyógyhatását, erejét, így koncentráltan és egyszerűen alkalmazhatóak. A fitoterápián belül az aromaterápiában alkalmazzák a legerősebb, legkoncentráltabb növényi hatóanyagokat. A növényekből, fűszernövényekből, fákból és gyógynövényekből kivont illóolajok magas, koncentrált hatóanyag tartalmuknál fogva nagyon hatékony terápiás eszközök.  Az illóolajok növény "lelke", immunrendszere. Szervezetünkre szellem-lélek-test szinten hat az aromaterápia alkalmazása, helyreállítja a homeosztázist, belső egyensúlyba és harmóniába kerülünk. Előnyösen hat szervezetünkre, minden téren élvezhetjük egészségügyi előnyeiket.  Belélegezbe, külsőleg vagy belsőleg alkalmazhatjuk a doTERRA esszenciális olajokat, mely a világon egyedülálló az illóolajok terén.

Az illóolajok belélegezve az érzelmeinkre is hatással vannak, az központi idegrendszeren keresztül a tüdőbe jutva a vérkeringésen keresztül eljutnak szervezetünk minden sejtjéhez.  Segíthetik szervezetünk öngyógyító folyamatait, immunrendszerünket és a regenerálódási képességeket is. Meggátolják a kórokozók szaporodását, megsemmisítik a parazitákat, antibakteriális hatású a legtöbb illóolaj természetes kémiai vegyületeik által. Méregtelenítés, prevenció szempontjából is ajánlott az alkalmazásuk.  A gyógynövények és illóolajok alkalmasak testi-lelki-szellemi egészségünk megőrzésére, segítenek egyészségünk és vitalitásunk visszanyerésében. Akut betegség esetén önálló, vagy krónius esetekben az orvosi terápiát kiegészítő gyógymódok. Hatékonyan lecsökkenik az akut megbetegedések időtartamát és tüneteinek erősségét. Kisbabakortól és gyermekeknek is kiválóan alkalmazhatóak, ezt kérjük olvasd el az erről szóló külön menüpontban.    Bízzunk a természet erejében! 

Az illóolajok, illó komponensek hatását számos tudományos eredmény is igazolja, ezért az alternatív és konvencionális gyógyászat határterületének tekinthető. Az aromaterápia összhangban van a holisztikus gyógyítás elveivel, azaz összhangba hozhatja testünket-lelkünket-szellemünket.Az esszenciális olajok a növényekből kivont színtiszta illóolajok, melyek rengeteg természetes kémiai vegyületet tartalmaznak-így koncentráltak. A gyógyhatását, erejét ez adja az adott növénynek és  töménységénél fogva hatással van az egész szervezetünkre. Elősegíthetik a kiegyensúlyozott érzelmi állapotokat, serkentik a gondolkodást, memóriát  valamint a tudatos elmét emelkedett állapotba hozza. Segít egészségünk megőrzésében, a már kialakult betegségek leküzdésében; rendkívül jól oldja a stresszt és a mai ember oly erősen jelen lévő szorongásait. Nem utolsósorban erősíti immunrendszerünket (az öngyógyító folyamatokra is hat). Az esszenciális olajok sejtszinten hatnak, 2 perc alatt a véráramba kerülnek és 20-50 perc múlva vérvétel útján is kimutathatóak!  Egy csepp ereje 25 csészényi gyógynövényteának felelhet meg. Az aromaterápia pozitív élettani hatásai a sok klinikai kutatás eredményeképpen ma már tudományosan igazoltak, rengeteg tanulmány megtalálható a gyógyászati hatásaikról.

FAQ's.png